Skupaj varno na šolskih poteh.

Avg 31, 2023 | Obvestila

 

Spoštovani!

Danes je zadnji dan šolskih počitnic, že jutri pa bodo osnovne šole odprle vrata za 194.181 učencev, od tega jih bo šolski prag prvič prestopilo 20.735. Srednješolcev pričakujejo v vseh srednjih šolah, v vseh srednješolskih programih in v vseh letnikih okrog 82.000, kar je okrog 3.000 dijakov več v šolskem letu 2022/2023. Letos bomo z dogodkom poleg prvega šolskega dne obeležili tudi drugi šolski dan, v Ljubljani, v ponedeljek, 4. 9. 2023. Vabilo vam pošiljamo v nadaljevanju.

»Srce prometne varnosti smo vsi«
Vabilo na dogodek za medije

V ponedeljek, 4. septembra 2023, vas ob 8.30 vabimo na dogodek z izjavami za medije ob drugem šolskem dnevu na ploščadi pred Osnovno šolo dr. Vita Kraigherja, Trg 9. maja 1, Ljubljana.
Dr. Darjo Felda, minister za vzgojo in izobraževanje, mag. Simona Felser, v. d. direktorja Agencije za varnost prometa, mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije, Boštjan Koritnik, podžupan MOL, mag. Tanja Rozman, ravnateljica OŠ dr. Vita Kraigherja in mag. Nela Halilović, vodja projektov na IPoP – Inštitutu za politike prostora, bodo spregovorili o pomenu aktivnega prihoda v šolo (peš, kolo, navaden skiro) ter o prometni vzgoji otrok in odgovornosti, ki jo imamo odrasli, da poskrbimo za njihovo varnost vse leto.

Predstavljene bodo nove videovsebine kampanje »Za manj kot 2 je avto doma«, dogodku se bodo pridružili policisti na kolesih, maskoti Pasavčka in Medvedke Pike, pred šolskim poslopjem bo poligon za izvedbo veščin kolesarjenja, mini poligon za poganjalce ter druge preventivne vsebine, ki prikazujejo pomen nošenja zaščitne čelade.
Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na dogodku, s katerim dodatno ozaveščamo, da so se v promet vrnili otroci in s poročanjem prispevate k varnejšim šolskim potem. Skupaj si prizadevamo za uresničitev Vizije 0!





Lep pozdrav!
Dostopnost